vk 46, voimakartta

13.11.2023

#hyvinvointi #mielnterveys #voimakartta #harjoitus

OHJAAJA LUKEE OHJEET

Tänään piirretään voimakartta. Se on jokaisen henkilökohtainen. Sitä varten tarvitset paperin ja vähintään yhden kynän, mutta kyllä värejäkin saa käyttää.

Tehtävä on siis piirtää aarrekartta, kuin jossakin seikkailupelissä tai -elokuvassa. Karttaan merkitään aarteen paikka, joka rastilla tai piirtämällä vaikka aarrearkku. Tässä määrän päässä on sinun henkilökohtainen hyvän olon tunne. Sen jälkeen merkitään karttaan reitti, jota pitkin aarteen luokse on mahdollista kulkea.

Reitin ympärille merkitään vaaroja. Ne voi olla piirrettyjä tai vaikka kirjoitettuja. Nämä vaarat on sellaisia asioita, jotka estävät sinua pääsemästä hyvän olon tunneteen luokse. Minulla hyvää olo estää esimerkiksi liian lyhyet yöunet, niin voin sen merkitä tänne. Mieti siis, mitkä asiat estävät sinua olemasta onnellinen tai vaikeuttavat sitä.

Reitiltä löytyy onneksi asioita, jotka auttavat pääsemään hyvän olon tunteen luokse. Voit niitä taas piirtää tai kirjoittaa. Eli mitkä asiat maailmassa auttavat sinua saavuttamaan onnellisuuden tunteen. Minua auttaa esimerkiksi hymyilevät ihmiset, niin ja aamukahvi. Mitkä ovat sinun onnellisuutta auttavat asiat.

Sen jälkeen kartta on valmis. Voit katsoa sitä ja miettiä, kuinka voisi vältellä vaaroja ja kuinka pääsisi mahdollisimman monen hyvän asian luokse.