vk 39, positiiviset viestit

25.09.2023

#tehtävä #kaveritaidot #positiivisuus #kannustus

TEHTÄVÄSSÄ KÄSKETÄÄN LEIKKAAMAAN, MUTTA SEN VOI KORVATA REPIMISELLÄ.

JOS RYHMÄSSÄ ON JOKU JOKA JÄÄ HELPOSTI ULKOPUOLISEKSI, NIIN OHJAAJAN ON SYYTÄ OSALLISTUA TEKEMISEEN MYÖS, JOTTA KAIKKI SAAVAT VIESTEJÄ.

JOS KIRJOITTAMINEN EI VIELÄ SUJU, TAI SIIHEN EI OLE AIKAA, VALITKAA VAIHTOEHTO 2.

VAIHTOEHTO 1, JOKA VAATII KIRJOITTAMISTA

OHJAAJA LUKEE:

Tämän päivän tehtävää varten jokainen tarvitsee paperin ja kynän. Tehtäväsi on miettiä, millaisia ominaisuuksia arvostat ihmisissä. Ne voivat olla luonteenpiirteitä, taitoja, tekoja tai mitä vaan.

(pieni tauko miettimiseen)

Jos keksit heti useamman piirteen, niin leikkaa paperisi kuuteen tai vaikka kahdeksaan osaan. Jos keksiminen oli hankalaa, niin leikkaa paperi neljään osaan.

(pieni tauko leikkaamiseen)

Nyt jokaiseen paperin palaan pitää kirjoittaa yksi tällainen ominaisuus, mitä arvostaa toisessa.

(pieni tauko kirjoittamiseen)

Onko kirjoitettu? Jos jollakin on joku paperi jäänyt tyhjäksi, niin ei haittaa. Kohta nousemme kaikki ylös ja kierrämme luokassa. Jokainen kirjoittamasi paperi pitää antaa jollekin toiselle, johon viesti sopii. Yhdelle ihmiselle saa antaa vain yhden, vaikka häneen sopisi useampi viesti. Kun olet antanut kaikki omat viestisi, voit istua takaisin paikallasi, niin sinulle voidaan vielä tuoda viestejä. Nyt lähdetään kulkemaan ja annetaan viestejä niille.

(toimintaa)

Nyt on viestit annettu ja voit lukea saamasi viestin.

Eikö ollutkin mukava antaa viestejä toisille ja ehkäpä tulit onnelliseksi juuri jostain saamastasi viestistä.VAIHTOEHTO 2, JOKA EI VAADI KIRJOITTAMISTA

OHJAAJA LUKEE:

Tämän päivän tehtävää varten jokainen tarvitsee neljä pientä palaa paperia ja kynän.

(pieni tauko papereiden leikkaamiseen)

Jokaiseen paperiin tulee kuva, jostain piirteestä, jota arvostat toisessa ihmisessä. Se voi olla piirretty ilme tai joku tekeminen. Kaikki paperit saavat olla erilaisia, mutta ei haittaa vaikka kaikki olisivat samanlaisia.

(tauko piirtämistä varten)

Onko piirretty? Jos jollakin on joku paperi jäänyt tyhjäksi, niin vielä ehtii piirtämään, vaikka saman kuvan useampaan paperiin. Kohta nousemme kaikki ylös ja kierrämme luokassa. Jokainen paperi pitää antaa jollekin toiselle, johon viesti sopii. Eli, jos paperissa on hymyilevät kasvot, niin anna se jollekin joka hymyilee paljon. Yhdelle ihmiselle saa antaa vain yhden, vaikka häneen sopisi useampi viesti. Kun olet antanut kaikki omat viestisi, voit istua takaisin paikallasi, niin sinulle voidaan vielä tuoda viestejä. Nyt lähdetään kulkemaan ja annetaan viestejä niille.

(toimintaa)

Nyt on viestit annettu ja voit katsoa saamasi viestin.

Eikö ollutkin mukava antaa viestejä toisille ja ehkäpä tulit onnelliseksi juuri jostain saamastasi viestistä.