vk 38, askarrellaan ystäväkirja

18.09.2023

#tehtävä #kaveritaidot #positiivisuus #ystäväkirja

TEHDÄÄN YSTÄVÄKIRJAT

KAIKKI TARVITSEVAT TYHJÄN A4 PAPERIN JA KYNÄN

OHJAAJA LUKEE:

Tänään askartelemme luokan yhteisen ystäväkirjan. En tiedä onko se teille tuttu ennestään. Silloin kauan ennen kännyköiden tulemista ystäväkirjat oli hauska tapa jättää mukavia muistoja kavereille. Tänään ystäväkirjaa voit täyttää kirjoittamalla sanoja tai piirtämällä pieniä kuvia.

Idea on yksinkertainen. Jokainen kirjoittaa paperin ylälaitaan oman nimensä. Sen jälkeen paperi jaetaan neljään osaan piirtämällä. Osat saa olla erimuotoisia ja kokoisia keskenään.

(aikaa tekemiseen)

Nyt jokaiseen ruutuun tulee yksi positiivinen kysymys itsestä. Eli kukaan ei saa kysyä itsestään ikäviä asioita, vaan ainoastaan mukavia. Annan esimerkkejä, joista voit valita sopivat tai sitten voit keksiä kysymyksiä itse.

Kysymyksiä voi olla vaikka:

  • Missä olen hyvä?
  • Mitä hauskaa olemme tehneet yhdessä?
  • Mikä on parasta minussa?
  • Mikä mukava sana kuvaa minua parhaiten?
  • Mitä kivaa haluaisit tehdä minun kanssani?
  • Mikä mukava muisto sinulla on minusta?

(Aikaa tähän ja luultavasti lauseiden toistelua)

Seuraavaksi täytämme toistemme kirjan sivuja. Jätä siis oma paperisi pöydälle ja kierrä luokassa vastaamassa kirjoittamalla tai pienillä kuvilla muiden papereihin. Muista, tänään ei saa kirjoittaa mitään ikävää. Pelkkiä mukavia asioita. Yhdelle ihmiselle riittää yhtään ruutuun vastaaminen, joten varmasti keksit jonkun ystävällisen asian. Katsotaan kuinka moneen paperiin ehdit vastaamaan.

(Aikaa niin kauan kuin on tarpeen)


Aika on päättynyt. Nyt voit palata pulpetillesi ja katsoa, mitä sinun ystäväkirjaan on kirjoitettu tai piirretty.