vk 21, Positiiviset kiellot -peli

27.05.2024

#positiivisuus #kaveritaidot #tehtävä #oikeudet

OHJAAJA LUKEE:

Tänään pelataan kiellot oikeuksiksi peliä. Peliä voi pelata pienissä 2-3 hengen ryhmissä tai sitten yksin. Pelissä tarvitaan jokaiselle ryhmälle kaksi pientä muistilappua ja yksi kynä. Jokaisen ryhmän pitää keksiä molempiin lappuihin yksi kielto, mikä on voimassa. Eli sellainen sääntö, joka alkaa ei-sanalla.

Teidän kirjoittamat kiellot sekoitetaan ja jokaiselle joukkueelle arvotaan kaksi lappua. Pelissä ei haittaa, vaikka tulisi oma lappu tai molemmissa lapuissa olisi sama sääntö. Nyt tehtävänne on keksiä säännöstä positiivinen. Eli, jos lapussa lukee: ei saa irvistellä rehtorille, niin positiivisesti se voisi kuulua vaikka: Rehtorille saa hymyillä. Ja jos toisessa lapussa olisi sama kielto, niin pitää keksiä kuitenkin eri ohje. Vaikka, että: Rehtoria saa tervehtiä ystävällisesti.

Nyt saatte äänestää, valitsetteko luovan, hauskan, mutta vähän vaikeamman version pelistä. Vai otatteko vähän tylsemmän ja helpomman vaihtoehdon.

LUOVA, HAUSKA JA VÄHÄN VAIKEAMPI

Vuoron perään joukkueet yrittävät esittää uutta sääntöä. Esityksessä saa puhua, mutta tietenkään ohjetta ei saa sanoa ääneen. Muut joukkueet arvaavat, minkä ohjeen ryhmä on keksinyt. Oikeista vastauksista saa pisteen ja hyvistä arvauksista myös.

EI IHAN NIIN HAUSKA, MUTTA HELPOMPI

Uuden säännöt esitellään muille ryhmille ja niistä kootaan seinälle juliste.