vk 19, Onnellisuuden purjevene

29.04.2024

#onnellisuus #mielenhyvinvointi #harjoitus #itsetunto

OHJAAJA LUKEE:

Hei, tiesitkö että se kuinka onnellinen olet, tulee puoliksi geeneistä? Sen lisäksi onnellisuuteen vaikuttaa esimerkiksi asuinpaikka ja sellaiset sosiaaliset suhteet, joihin emme voi itse vaikuttaa. Neljäs osa omasta onnellisuudesta on kuitenkin kiinni omista valinnoista ja teoista.

Tämän päivän tehtävää varten tarvitset kynän ja sivun vihosta tai tyhjän tavallisen paperin. Paperin voit laittaa poikittain. Vaikka tänään piirretään, niin piirustuskilpailu tämä ei ole.

Aloita piirtämällä paperin alalaitaan veden pinta ja sen päälle purjevene. Sillä ei ole väliä, minkä näköinen purjeveneestä tulee, kunhan on vene ja purje.

Vesi, jonka piirsit on onnellisuuden meri. Meren aaltoihin voit kirjoittaa tai piirtää asioita, jotka ovat hyvin. Ne voivat olla iloisia muistoja tai ihan tavallisia juttuja, jotka ovat sinulle kivoja. 

(Työskentelyä) 

Laivan runko, eli se laivaosa. Sitä kannattelee hyvät teot. Veneen laitaan voit nyt kirjoittaa tai piirtää niitä hyviä tekoja, joita sinä olet tehnyt muille tai muut sinulle.

(Työskentelyä)

Purjeet kuljettavat laivaa ja meitä kuljettaa toiveet. Purjeisiin voit piirtää tai kirjoittaa toiveita. Ne voivat olla pieniä tai suuria. Ne voi olla tapahtumia tai tarvikkeita, asioita tai ajatuksia.

(Työskentelyä)

Nyt piirrä taivaalle pilvi. Se on synkkä pilvi, joka varjostaa ikävästi. Siihen pilveen voit kirjoittaa tai piirtää kaikki turhat murheet. Sellaiset, joihin et voi itse vaikuttaa.

(Työskentelyä)

Nyt voit piirtää tuulen, joka on puhaltamassa turhien murheiden pilven pois synkistämästä onnellisuuden merelle purjehtivaa purjevenettä. Viimeiseksi piirrä taivaalle aurinko. Asiat, joista olemme kiitollisia lämmittävät meitä auringon lailla. Siksi voit aurinkoon tai auringon säteisiin kirjoittaa tai piirtää asiat, joista sinä olet kiitollinen.

(Työskentelyä)

Nyt kuva on valmis.

Olemme käyneet nyt kuin huomaamatta onnellisuuden peruskurssin. Omaa onnellisuutta voi parantaa nimittäin viidellä keinolla. Muistellaan hyviä hetkiä ja asioita, ne on merkitty sinne mereen. Tekemällä hyviä tekoja tulee itse onnellisemmaksi. Niitä hetkiä on siinä laivan rungossa. Toivomalla jotain hyvää, voi tulla onnellisemmaksi. Nehän on siinä on purjeessa. Neljäs keino on lopettaa turhien murheiden märehtiminen. Nyt voit ajatella, että tuuli kuljettaa piirtämäsi pilven pois, vieden mukaan kaikki turhat murheet. Viidentenä keinona on olla kiitollinen ja niitä asioita on auringossa

Kuvan voit laittaa itsellesi talteen ja jos joskus on vaikea hetki ja tuntuu, että onnellisuuden tunne on kaukana. Silloin voit jatkaa aikaisempaa kuvaa tai piirtää kokonaan uuden.

Onnellista päivää kaikille.