vk 17, yhteinen taideteos

22.04.2024

#luovuus #kaveritaidot #tehtävä #hyväksyminen

OHJAAJA LUKEE:

Huhtikuu on ollut luovuuden käyttämistä ja tänään se huipentuu yhteisötaideteoksen tekemiseen. Tätä varten jokaisen oppilaan paikalle tulee yksi paperi ja lisäksi jokainen tarvitsee oman kynän.

Tehtävä on aika helppo. Jokainen aloittaa paikallaan olevaan paperiin tekemään työtä, mutta noin puolen minuutin päästä paperi annetaankin seuraavalle. Saat siis uuden paperin, jossa on aloitettu kuva tai tarina ja sinun tehtäväsi on jatkaa sitä taas noin puolen minuutin ajan. Paperiin saa piirtää ja kirjoittaa. Aiheena on HYVÄ KAVERI. Eli aiheesta hyvä kaveri, saa piirtää ja kirjoittaa. Saa aloittaa.

(OHJAAJA ILMOITTAA VAIHDOT NOIN PUOLEN MINUUTIN VÄLEIN. HYVÄ AIKA YHTEENSÄ ON NOIN 5 MINUUTTIA. NOIN VIIDEN MINUUTIN KULUUTTUA OHJAAJA JATKAA LUKEMISTA.)

Hyvä, nyt on viimeinen vaihto. Eli viimeistele eteesi saamasi teos loppuun. Tähän voi käyttää jopa minuutin aikaa. 

(jopa minuutti aikaa)

Nyt voitte lähettää teokset vastakkaiseen suuntaan ja matkalla näette miten työ on edistynyt sinun jälkeesi. Kierrättäminen loppuu, kun jokaisella on edessään työ, jonka on aloittanut. 

(toteutetaan tämä)

Katso nyt edessäsi olevaa työtä. Jokainen sana tai kuva tai pieninkin viiva on osa teosta. Sinä olet siihen vaikuttanut ja ystäväsi ovat sitä jatkaneet. Vaikka lopputulos on varmasti jotain muuta, kuin olit alussa ajatellut, se on nyt valmis. Se on tehty yhdessä ja jokaisen työpanos on ollut tärkeä. Siitä voit nyt katsoa, mitä aiheesta Hyvä kaveri syntyi.