vk 16, luovuustehtävä

15.04.2024

#luovuus #kaveritaidot #tarina #harjoitus

HUOMIO OHJAAJALLE!

Jos ryhmä ei ole sosiaalisesti toisiaan huomioiva, niin tehtävän voi tehdä yksin, mutta sosiaalisesti pärjäävän ryhmän kanssa pelistä tulee luovempi ja hauskempi, jos sen tekee kaverin kanssa. Tarvittaessa voi pareja vielä houkutella liittymään yhteen, jolloin vaihtoehtoja tehtävien suorittamiseen on enemmän.

OHJAAJA LUKEE:

Tehtävää varten tarvitset pienen palan paperia muistiinpanoja varten.

Tänään olet lähdössä retkelle läheiseen metsään. Pakkaat reppuun tarvikkeet, joista ajattelet olevan retkellä hyötyä. Kirjoita muistilapulle viisi tarviketta, jotka sinä pakkaat tänään reppuusi. 

(anna hetki aikaa)

Nyt on reput pakattu ja matka voi alkaa. Kuljet polkua pitkin ja reitti on tuttu. Katselet millaisia kevään merkkejä metsässä näkyy ja kuuntelet lintujen viserrystä. Yhtäkkiä ilman mitään varoitusta taivas repeää., eli alkaa valtava myrsky. Vettä tulee kuin saavista kaataen. Mutta ei hätää, sinulla on repullinen tavaroita, ehkä keksit jonkun keinon, millä rakennat itsellesi sateensuojan. 

(tähän taas hetki aikaa)

Millaisia sateensuojia tuli?

Sade lakkaa ja voit pakata tarvikkeet takaisin reppuun ja jatkaa matkaa. Vähän matkan päässä kuulet nyyhkytystä. Kannon päällä istuu pieni lapsi, joka itkee. Hän on eksynyt ja hänellä on valtava nälkä. Sinäkin voit kuulla hänen vatsansa kurnuttavan. Onneksi sinulla on tarvikkeet repussasi. Miten ratkaiset lapsen nälän ja millä keinoilla voisit auttaa häntä kotiin löytämisen kanssa? 

(ja taas pieni hetki)

Mitä keinoja nälkään löytyi?

Miten autatte tätä pientä eksynyttä?

Olittepa te nerokkaita. Lapsi pääsi kotiin ja nälkäkin oli tipotiessään. Mutta mitä ihmettä, täällä metsässähän on koko luokka. Ja kun oikein katsoo, niin osa on vähän tylsistyneen näköisiä. Mutta ei hätää. Kyllä sinun reppusi tarvikkeilla jonkun huvipuistohärvelin varmasti rakentaa. Millaisen laitteen sinä keksit viihdyttämään ystäviäsi? 

(ja viimeinen suunnitteluhetki)

Millainen huvipuisto tänne syntyikään, mitä te rakensitte?

Olipa viihdyttävä metsäretki. Juuri sellainen kuin yleensäkin, eikö vaan? Luovuutenne ja hyvin pakatut reput auttoivat teitä.